1651992704164
Ανακοινώσεις Επισκέψεις-Εκδρομές

4 – ήμερη Εκδρομή Β Λυκείου στη Θεσσαλονίκη

1651992704164
Στο χώρο της Βεργίνας

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, από την Τετάρτη 4 έως το Σάββατο 7 Μαϊου, η τετραήμερη εκδρομή της Β Λυκείου στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν 30 Μαθητές/τριες με 3 συνοδούς καθηγητές τον Υποδιευθυντή Χατζηευαγγέλου Νικόλαο (φυσικό), την Κοντοπούλου Φωτεινή (φιλόλογο) και τον Πάρνο Γεώργιο (Θεολόγο).

Αρχικά επισκεφτήκαμε τη Βεργίνα, που πιστεύεται ότι βρίσκεται στη θέση των αρχαίων Αιγών, πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας. Θαυμάσαμε τους τόπους ταφής των Μακεδόνων βασιλέων και ανάμεσα στους άλλους τάφους και ένα ταφικό μνημείο που, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Ανδρόνικου, ήταν του Βασιλιά Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

1651992661073
Ταφικό Μνημείο Βασιλιά Φιλίππου Β’
1651993936156

Στη Θεσσαλονίκη, με αφετηρία την Άνω Πόλη (στην περιοχή αυτή περιλαμβάνονται σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκης όπως τα Τείχη με την Ακρόπολη και το Επταπύργιο, γνωστό και με την οθωμανική ονομασία “Γεντί Κουλέ”) κατηφορίσαμε και επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου με τις περίφημες Κατακόμβες και καταλήξαμε στον Λευκό Πύργο.

Περπατήσαμε στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, θαυμάζοντας τα Νεοκλασικά κτήρια, τους Ναούς και τις ομορφιές της πόλης. Απολαύσαμε τον καφέ κάνοντας μια μικρή κρουαζιέρα στον Θερμαϊκό κόλπο, με το “πειρατικό” πλοίο Arabella

Οι Μαθητές και οι Μαθήτριες είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ στην αίθουσα του πλανηταρίου Θεσσαλονίκης και να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου Τεχνολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε τις εκδρομές πολλών σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Το Σάββατο 7/5 επιστρέψαμε στο νησί γεμάτοι με υπέροχες αναμνήσεις και έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις δοκιμασίες των εξετάσεων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την οικονομική βοήθεια, καθώς και τις ναυτιλιακές εταιρείες AEGEAN FLYING DOLPHINS και ANES για την έκπτωση που μας προσέφεραν στις τιμές των εισιτηρίων.

Thessaloniki