Screenshot 105
Ανακοινώσεις Συνέδρια

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο, Πράγα Μάρτιος 2024

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του σχολείου μας στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο 2024, που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα. Το Συνέδριο διοργάνωσαν τα Ελληνικά Ευρωπαϊκά Μαθητικά Συνέδρια (ΕΛ.Ε.ΜΑ.ΣΥΝ.), με υπεύθυνους τον κ. Στράτο Γεωργουδή και την κα Τίνα Γεωργουδή. Από 1 έως 5 Μαρτίου 2024 η Πράγα γέμισε με σχολεία από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του “Θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης” η θεματολογία του Συνεδρίου περιλάμβανε παρουσιάσεις εργασιών, θεατρικών δρώμενων, κατασκευών, πόστερ κ.ά., που είχαν σχέση με το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Επιστήμη στην Τσεχία.

Συμμετείχαν συνολικά 27 μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου, με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον Λεωνίδα Τζαβαλιά, Διευθυντή ΓΕ.Λ., τη Μαλαμώ Σταμέλου, φιλόλογο και τη Βάγια Μαντέλα, πληροφορικής.

Το σχολείο μας παρουσίασε στις 5 Μαρτίου μια συλλογική εργασία των μαθητών/τριών της Β΄ Λυκείου με τίτλο “Το Φαντασμαγορικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας”. Στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου ανέβηκαν και παρουσίασαν την εργασία η Αγγελική Ζυμαρικοπούλου, η Δάφνη Νικητάκη και η Αλεξάνδρα Χαβέλα.

Στο εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι, ήταν συνοδοιπόροι μας και 5 μαθητές/τριες και 2 εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου με Λ.Τ. Αλοννήσου.

Η εκδρομή μας αυτή επιτέλεσε και τον εκπαιδευτικό αλλά και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της. Επισκεφθήκαμε όλα τα αξιοθέατα που είχαν προγραμματιστεί στην Πράγα αλλά και στην Νυρεμβέργη και το Μόναχο. Η κρουαζιέρα στο Μολδάβα, η επίσκεψή μας στο Τσέσκι Κρούμλωφ, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, η Γέφυρα του Καρόλου, ο Πύργος με το Αστρονομικό Ρολόι, ο Πύργος της Πυρίτιδας, ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου, η παρακολούθηση παράστασης Μαύρου Θεάτρου, η Εβραϊκή Συνοικία και τόσα άλλα, μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και τις ομορφότερες αναμνήσεις.

Τέλος, αξίζει να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου π. Ιωσήφ καθώς και τον κ. Παράσχο Αλεξανδρίδη, για την οικονομική βοήθειά που προσέφεραν στο σχολείο, ώστε να μειωθεί το κόστος για την πραγματοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής εκδρομής.

Ακολουθεί η εργασία που παρουσιάσαμε:

Διαφάνεια1
« από 37 »