Screenshot 3 1
Δράσεις Επιμορφώσεις-Ημερίδες

Ενημέρωση Μαθητών/τριών της Α΄ τάξης με δύο θέματα: «Δεξιότητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας» και «Ο κλάδος της Πληροφορικής»

Το σχολείο μας, στη συνέχεια του προγράμματος του Οργανισμού Τhe tipping point 100 mendors οργάνωσε δύο ενημερωτικές συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 30/3.

«Δεξιότητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας»

Screenshot 2 5

Η 1η αφορούσε την ενότητα: «Δεξιότητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας» με εισηγητή τον εξαίρετο Οικονομολόγο κ. Νίκο Κοντογιάννη. Ο κύριος Κοντογιάννης διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και κατάφερε να γίνει ένας επιτυχημένος επιστήμονας, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, για τα νέα περιζήτητα επαγγέλματα και τα εφόδια που πρέπει να αποκτήσει ο νέος και η νέα, όταν θα κάνει τα πρώτα του βήματα στην επαγγελματική του αποκατάσταση.

1648637461325

«Ο κλάδος της Πληροφορικής»

Screenshot 1 7

Η 2η αφορούσε τον ευρύτατο και πολλά υποσχόμενο κλάδο της Πληροφορικής. Αυτή τη φορά εισηγητής ήταν ο επίσης καταξιωμένος επιστήμονας κ. Γεώργιος Κακλαμάνος, που αφού τελείωσε τις σπουδές του στη Φυσική συνέχισε στην Πληροφορική και αυτή τη στιγμή είναι ερευνητής στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας (CERN) που εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας. Στους μαθητές/τριες λύθηκαν όλες οι απορίες που είχαν για αυτόν το τομέα που ολοένα και περισσότερο κεντρίζει το ενδιαφέρον τους.

1648637420111 1

Ευχαριστούμε θέρμα τους δύο άξιους επιστήμονες, την ομάδα του Οργανισμού The tipping point 100 mendors καθώς και την πολύτιμη συνεργάτιδα πλέον κα Ρένια Ζαμπετάκη, υπεύθυνη του προγράμματος που πρόθυμα και με πολλή αγάπη μας στηρίζει.