DSCN7057
Επισκέψεις-Εκδρομές

Πολυήμερη εκδρομή Γ΄ Λυκείου 2022

   

DSCN7346

Μετά από χρονικό διάστημα δύο ετών, κατά το οποίο είχαν ανασταλεί όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης στο εσωτερικό και το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε από 27 Μαρτίου μέχρι 1 Απριλίου 2022 και με πολύ μεγάλη επιτυχία μάλιστα,  η πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Λυκείου, με προορισμό τα Ιωάννινα (3 διανυκτερεύσεις), το Μέτσοβο, την Καλαμπάκα (2 διανυκτερεύσεις) και τα Τρίκαλα.

Συνοδοί καθηγητές ήταν ο Διευθυντής Τζαβαλιάς Λεωνίδας, ο Γρηγοριάδης Παναγιώτης (γυμναστής), ο Καβούρης Μπάμπης (φυσικός) και ο Μήτσιος Θάνος (πληροφορικός).

DSCN7247

   Επισκεφθήκαμε το Σπήλαιο του Περάματος, την αρχαία Δωδώνη, το Νησάκι των Ιωαννίνων με το Μουσείο του Αλή πασά, το Κάστρο των Ιωαννίνων, το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλλη, την Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο, τα Μετέωρα, το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων στο Καστράκι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριών στην Καλαμπάκα. Έτσι, γνωρίσαμε τη μακραίωνη ιστορία των περιοχών που επισκεφθήκαμε καθώς και τα έργα και τις δράσεις πολιτισμού των ανθρώπων τους. Επίσης, γευτήκαμε και απολαύσαμε την πλούσια ποικιλία φαγητών και εδεσμάτων κυρίως της Ηπείρου. Επιστρέψαμε στη Σκιάθο ανανεωμένοι, και «γεμάτοι» από ευχάριστες αναμνήσεις…