Screenshot 4 1
Εκδηλώσεις-Εορτές

Μάθημα ζωής από την Tracy Schmitt !

Μαθητές, μαθήτριες, αλλά και καθηγητές βίωσαν σήμερα (Τετάρτη 28/9/22) ένα διαφορετικό μάθημα: αυτό της ζωής! Η σπουδαία Καναδή αθλήτρια, επιστήμονας και πάνω από όλα άνθρωπος με θέληση για τη ζωή, κα Tracy Schmitt, επισκέφτηκε το νησί μας για να λάβει μέρος ως κεντρική ομιλήτρια στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών World Trails Network και προσφέρθηκε με χαρά να μιλήσει τόσο στους μαθητές/τριες του Γυμνασίου καθώς και του Λυκείου.

Μας καθήλωσε όλους, μιλώντας μας για τη ζωή της και τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει καθημερινά. Τα συναισθήματα μας ήταν έντονα. Τη συγκίνηση και τη λύπη έδιωχναν ο θαυμασμός, ο σεβασμός αλλά και το δέος μπροστά στη δύναμη ψυχής αυτού του ανθρώπου.

Κυρία Tracy σας ευχαριστούμε πολύ!

309043429 533765208515772 6184499812502514921 n

Screenshot 4 1

Η κα Tracy Schmitt [γνωστή και ως η «Ασταμάτητη» (Unstoppable Tracy)] είναι Καναδή αθλήτρια, τετραπλά ακρωτηριασμένη εκ γενετής (quadruple amputee), έχει κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο αλπικό σκι στους Παρα-αθλητικούς Αγώνες του Οντάριο (Ontario Parasport Games) και το 2019 μπήκε στο Disability Hall of Fame του Καναδά. Η Schmitt γεννήθηκε στο Τορόντο χωρίς πλήρως ανεπτυγμένα άκρα. Όταν η μητέρα της προσπάθησε να τη γράψει στο νηπιαγωγείο, ο Διευθυντής αρνήθηκε να τη δεχτεί πιστεύοντας ότι η Tracy θα ήταν απόλυτα εξαρτημένη από τους δασκάλους. Αφού η μητέρα της Tracy κατάφερε να πείσει το Διευθυντή να της επιτρέψει να φοιτήσει δοκιμαστικά για μία εβδομάδα, η Tracy βοηθούσε όλους τους άλλους μαθητές να δένουν τα κορδόνια τους!

Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του York στις Τέχνες, του Πανεπιστημίου του Brock στον Αθλητισμό και την Αναψυχή, του Πανεπιστημίου Queen’s στην Εκπαίδευση και έχει μεταπτυχιακό από τη Σχολή Rotman στη Διοίκηση. Το 1991, η Schmitt μαζί με άλλους 13 Καναδούς σκαρφάλωσαν στα Ιμαλάια. Το μότο της είναι: «Αν μπορώ να το κάνω εγώ, μπορείς και εσύ. Τι δικαιολογία έχεις;» (πηγή Skiathoslife)

Περισσότερες πληροφορίες: https://unstoppabletracy.com/

« από 14 »