Screenshot 3
Εκδηλώσεις-Εορτές

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού του ΓΕ.Λ. Σκιάθου

Στο πλαίσιο της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, γιόρτασαν τον Αθλητισμό στο Δημοτικό Στάδιο Σκιάθου* και είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μια σειρά από αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.

P1010962 1024x768 1

Συγκεκριμένα:

  • Έκαναν πεζοπορία από το σχολείο μέχρι το Δημοτικό Στάδιο.
  • Συμμετείχαν, κατά τάξεις, στο εσωτερικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
  • Συμμετείχαν σε ατομικά αγωνίσματα κλασικού αθλητισμού: δρόμου 100 μ., δρόμου 400 μ. και άλματος σε μήκος.
  • Επίσης, συμμετείχαν και σε διάφορους ενδιαφέροντες και διασκεδαστικούς «αγώνες» σκυταλοδρομίας με τη χρήση αντικειμένων, όπως αγώνας μεταφοράς νερού, αυγών μέσα σε κουτάλια, καθώς και στον αγώνα δύναμης με τη χρήση σχοινιού (διελκυστίνδα).

  

Το σύνολο των δραστηριοτήτων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κ. Αικατερίνη Τόκα,  εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας. Με την πολύτιμη καθοδήγησή της καθώς και τη βοήθεια και τη  συνεργασία των υπόλοιπων εκπαιδευτικών, η Ημέρα Αθλητισμού 2022 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

    Όλες οι δράσεις  μαγνήτισαν το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών μας, με αποτέλεσμα αυτές να πραγματοποιηθούν με καθολική συμμετοχή καθώς και με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση εκ μέρους τους.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.

* Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιώργο Τσότσο, Πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομάδας Σκιάθου,

για τη βοήθειά του.