274505540 653817809286630 2564533717611523931 n
Ανακοινώσεις Επιμορφώσεις-Ημερίδες Παρουσίαση Επαγγελμάτων

Blue Generation “Γαλάζια Οικονομία”: Επαγγέλματα της Θάλασσας

   Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ και Γ΄ Λυκείου, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν διά ζώσης, την ενημερωτική ημερίδα για τις προοπτικές σταδιοδρομίας στα επαγγέλματα της θάλασσας.

   Την εκδήλωση οργάνωσε το Πρόγραμμα Blue Generationυπό την αιγίδα τουΔήμου Σκιάθουκαι με την ευγενική υποστήριξη τουΙδρύματος «Thalassa». Ομιλητές, που ήρθαν από την Αθήνα ειδικά για την ημερίδα ήταν η κ. Μαριάννα Τερζιδάκη (Blue Generation Project Coordinator, Militos S.A.), η κ. Βέρα Αλεξανδροπούλου (Αντιπρόεδρος Ιδρύματος «Thalassa») και ο κ. Βαγγέλης Λάκκας-Πυκνής.

   Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση πραγματικά έστρεψε τα παιδιά και κυρίως τους τελειόφοιτους να δουν με μια διαφορετική ματιά τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη θάλασσα. Είναι σίγουρο, πως έχοντας τα εφόδια που απέκτησαν και από τη σημερινή παρουσίαση, θα είναι σε θέση με ωριμότητα και γνώση να χαράξουν το μέλλον που μπορεί να οραματίζονται.

   Πολύ σημαντική επίσης είναι και η θέσπιση υποτροφιών από το Ίδρυμα «Thalassa» για τους επιτυχόντες και εισαχθέντες σε Σχολές ΑΕΙ. οι οποίες έχουν ως αντικείμενο σπουδών τη θάλασσα.

   Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές και ομιλητές της εκδήλωσης.

Αξίζει όμως να αναφέρουμε και λίγα λόγια ακόμη για το Πρόγραμμα Blue Generationκαι τη «Γαλάζια Οικονομία»

Ο στόχος του έργου BlueGeneration project είναι να προσελκύσει νέους μεταξύ 15 και 29 ετών ώστε να τους στρέψει προς μια βιώσιμη καριέρα στη Γαλάζια Οικονομία στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία και την Πολωνία.

Το έργο Blue Generation διοργανώνει ημερίδες πληροφόρησης σχετικά με τις γαλάζιες προοπτικές σταδιοδρομίας και προσφέρει δωρεάν προγράμματα καθοδήγησης για όσους από τους νέους επιθυμούν να ακολουθήσουν μια καριέρα στη Γαλάζια Οικονομία καθώς και διακρατικές ανταλλαγές κατάρτισης (study visits) για την απόκτηση εμπειρίας από πρώτο χέρι στους τομείς:

• Ιχθυοκαλλιέργειες
• Ιχθυοκαλλιέργειες
• Ωκεάνια ενέργεια
• Θαλάσσια βιοτεχνολογία

• Ναυπηγική
• Αλιεία

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε “κλικ” εδώ

Οι στόχοι του Blue generation

  • Βελτίωση της κατάστασης απασχόλησης των νέων
  • Αυξημένη συμμετοχή των νέων στην εκπαίδευση και την κατάρτιση
  • Προσφορά καινοτόμων προσεγγίσεων και παρεμβάσεων για τη μείωση της ανεργίας των νέων
  • Αξιοποίηση πρακτικών διακρατικής συνεργασίας σε θέματα αγοράς εργασίας, κυρίως σχετικά με την απασχολησιμότητα των νέων.

Κύριες δραστηριότητες

  • Οργάνωση ενημερωτικών δράσεων σχετικά με τις ευκαιρίες καριέρας στη Γαλάζια Οικονομία σε σχολεία, κέντρα εκπαίδευσης και υποστήριξης νέων, μη κυβερνητικές οργανώσεις, οργανισμούς για την απασχόληση και την αναζήτηση εργασίας
  • Εκπαίδευση νέων για να ενημερωθούν σχετικά με τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στη Γαλάζια Οικονομία και υποψηφίων μεντόρων που υποστηρίζουν νέους (youth workers) ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια για την αποτελεσματική προώθηση των επαγγελμάτων της θάλασσας μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Blue Career MOOC (Massive Open Online Courses)
  • Υποστήριξη των νέων μέσω της επικύρωσης δεξιοτήτων, της προσωπικής καθοδήγησης και των διακρατικών ανταλλαγών απασχόλησης και κατάρτισης (study visits)
  • Δωρεάν διάθεση online εκπαιδευτικής πλατφόρμας, Οδηγού Καριέρας στη Γαλάζια Οικονομία, καθώς και πλατφόρμας δυναμικής αναζήτησης ευκαιριών κατάρτισης και απασχόλησης.