Screenshot 233
Ανακοινώσεις Επιμορφώσεις-Ημερίδες

Ενημερωτική Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο 

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας, παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα χρήσιμη ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα “Aσφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο”. Εισηγητής στην Ημερίδα ήταν ο Ανθυπαστυνόμος  της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  Βορείου  Ελλάδος,  κ. Χρύσανθος  Τζώρτζης.

image 1

20230426 111734

Η Ημερίδα διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου και απευθυνόταν σε γονείς αλλά και σε παιδιά και νέους, καθώς οργανώθηκαν παρόμοιες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Σκιάθου.

Ο κ. Τζώρτζης – ως ειδικός και ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με μια σύγχρονη μορφή εγκληματικότητας – επεσήμανε καταρχάς ότι η αξία της γνώσης, για την ασφαλή πλοήγηση και την σωστή χρήση των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης είναι αναγκαία και αναμφισβήτητη. Στη συνέχεια, παρουσίασε διεξοδικά και παραστατικά τους κινδύνους που ελλοχεύουν, για τους εφήβους κυρίως, από την “αλόγιστη” και την μη συνετή χρήση του Διαδικτύου. Μας μετέφερε επίσης παραδείγματα και περιστατικά πραγματικού κινδύνου, τα οποία αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Δ.Η.Ε. καθημερινά. Τέλος, ανέπτυξε και τους τρόπους προστασίας που μπορούμε και πρέπει να εφαρμόσουμε, ώστε η πλοήγηση στο διαδίκτυο να μας προσφέρει ασφάλεια και μόνο ασφάλεια.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τζώρτζη Χρ. για την χρήσιμη και πολύτιμη συμβολή του στην ενημέρωση όλων μας, καθώς και τους διοργανωτές της Ενημερωτικής Ημερίδας.

20230426 111801