Screenshot 10
Διαγωνισμοί

Μαθητικός Διαγωνισμός

Τα νησιά μας,
φάροι βιώσιμης ανάπτυξης

Φέτος το σχολείο μας με μια ομάδα επτά μαθητών/τριών και τριών καθηγητών συμμετέχει στον Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο “Τα νησιά μας, φάροι βιώσιμης ανάπτυξης”.

Screenshot 11

 Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ), με την υποστήριξη του Κέντρου Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) και πραγματοποιείται στο πλαίσιο προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης  του ΟΗΕ και των αρχών και δεσμεύσεων της Διακήρυξης της Πρωτοβουλίας «Εξυπνα Νησιά».

Οι μαθητές & μαθήτριες με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναπτύσσουν καινοτόμες ιδέες για τον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων τοπικής βιώσιμης ανάπτυξης γύρω από 4 τομείς παρέμβασης (Ενέργεια & Μεταφορές, Κτίρια & Δημόσιος Χώρος, Υδατικοί Πόροι, Απορρίμματα). Οι προτάσεις που θα αναδειχθούν θα λάβουν βραβείο και θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη του ΔΑΦΝΗ  σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο του νησιού μας κ. Θεόδωρο Τζούμα για την πολύτιμη βοήθεια και την αμέριστη συμπαράσταση του στο εγχείρημα αυτό του σχολείου μας.

1646767733119
Από την 1η μας συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Τζούμα