Screenshot 7
Ανακοινώσεις Διαγωνισμοί

Επιτυχίες μαθητριών μας στον Διαγωνισμό HAIKU*** 2023–2024 C.E.O – F.I.P.F

Η Διεθνής Ομοσπονδία Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας A.P.L.F. – D.U. διοργάνωσαν και φέτος με μεγάλη επιτυχία Διαγωνισμό Ποίησης Χαϊκού, στα γαλλικά.

Οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Σκιάθου: Αικατερίνη Χατζή (Β΄ Λυκείου) , Ελένη Αναστασία Ανδρονίδη, Αθανασία Ηλία και Αλεξάνδρα Άρτεμις Κοψιδάκη (Α΄ Λυκείου) έγραψαν στα γαλλικά ποιήματα χαϊκού, εκφράστηκαν δημιουργικά και απέσπασαν Έπαινο Συμμετοχής από τους διοργανωτές.

ααα2

Στην προσπάθειά τους αυτή οι μαθήτριες είχαν ως εμπνευστές και συμπαραστάτριες, τις καθηγήτριες Γαλλικών Γυμνασίου και ΓΕ.Λ., την κ. Ξώμαλη Δαμασκηνή και την κ. Κουντουρατζόγλου Ευσεβία.

ααα1

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες, μαθήτριες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και εκπαιδευτικούς και τις ευχόμαστε πάντα επιτυχίες...

*** Το χάικου ή χαϊκού ( δηλαδή «αστείος στίχος») είναι μια ιαπωνική ποιητική φόρμα. Παραδοσιακά αποτελείται από τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών, οι οποίες τοποθετούνται σε τρεις στίχους για έμφαση ή σε έναν, χωρισμένο με κενά. Το χάικου είναι με συνολικά 17 συλλαβές η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο. Περιγράφει μια εικόνα της φύσης και δίνει στοιχεία για την εποχή του χρόνου μέσα από εποχιακές λέξεις. Υπάρχουν επίσης ποιητές χάικου οι οποίοι ακολουθούν μια πιο ελεύθερη φόρμα. (πηγή: Βικιπαίδεια)