Screenshot 1
Ανακοινώσεις Σχολική Βιβλιοθήκη

Δωρεά 3 βιβλίων στο σχολείο μας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Η Σκιάθος”

Από σήμερα 11/10/22 θα βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας 3 νέα βιβλία του συγγραφέα και επιστήμονα Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Τα βιβλία μας τα προσέφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει με ομιλητή τον κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη και τίτλο «Μνήμη Μικράς Ασίας: Το παλιό και το νέο Ανατολικό ζήτημα, η λύση του τουρκικού προβλήματος. Ανθρωπιστική Ελλάδα και Ευρώπη. Σήμερα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στις 11:30 το πρωί, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Μπούρτζι, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» για τα 100 χρόνια μνήμης του Προσφυγικού Ελληνισμού.

1665501787544

1665501787558 1

XARALAMPIDIS.MIXALIS 1
Ο κ. Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε πολιτικές-οικονομικές επιστήμες καθώς και μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας διωκόμενος διέφυγε παράνομα στην Ιταλία. Συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη στο Μόναχο της Γερμανίας τον Αύγουστο του 1974 και ήταν
μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 1977, μέχρι την αποχώρησή του το 1999.

Η Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, στις 19 Μαϊου καθιερώθηκε μετά από πρότασή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το 1994. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της  Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών, διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ και πρωταγωνίστησε στην εισαγωγή του ζητήματος της Αρμένικης και της Ποντιακής γενοκτονίας στον ΟΗΕ. Έχει γράψει πολλά βιβλία καταθέτοντας την άποψή του γύρω από κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως επίσης, γύρω από την ιστορία, τον πολιτισμό, και τον πολιτικό αγώνα του ποντιακού λαού, όπως: Το νέο ανατολικό ζήτημα. Το τουρκικό πρόβλημα (2020). Το Ποντιακό ως ευρωπαϊκό ζήτημα (2010), Αναστήλωση: Ο τουρισμός ως
πολιτιστικής οικονομία (2015), Μακεδονικότητα, ελληνικότητα, οικουμενικότητα (2018), Νέα αναπτυξιακή παιδεία. Η ανάκτηση του ελληνικού τρόπου (2017), κα.

Καλείται για διαλέξεις σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και σε τοπικούς περιφερειακούς θεσμούς στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε πολύ την Πρόεδρο του Συλλόγου “Η Σκιάθος” κα Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου για την ευγενική προσφορά της στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου.

πηγή: https://skiathoslife.gr/