Screenshot 3 1
Γενικά

Ενημέρωση των μαθητών/τριών του σχολείου μας για τους νέους ρόλους στη σύγχρονη αγορά εργασίας

unnamed

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στις δράσεις και προγράμματα του οργανισμού The Tipping Point, που υλοποιούνται μέσω της πλατφόρμας 100mentors . Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με καταξιωμένους επιστήμονες και να ενημερωθούν από “πρώτο χέρι” για διάφορα θέματα των επιστημών, των σπουδών, τα μεταπτυχικά καθώς και τις νέες τάσεις όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Οι μαθητές και οι μαθητριες αποκτουν τις κατάλληλες γνώσεις, έτσι ώστε η επιλογή του επαγγέλματός τους να είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και όχι από παρόρμηση, λόγω του νεανικού τους ενθουσιασμού.

Έως τώρα δύο τμήματα ολοκλήρωσαν τον 1ο κύκλο επαφών στα πλαίσια της δράσης Unexplored Futures II, που συμμετέχει φέτος το σχολείο μας

Το τμήμα Α1 είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον κ. Μιχάλη Μουζουράκη, εργαζόμενο της εταιρείας Dialectica στο τμήμα της Εξυπηρέτησης Πελατών

image
α1α
α1β

Το τμήμα Β1 συνομίλησε με την κα Ειρήνη Παπαρδέλα, εργαζόμενη στην εταιρεία Dialectica στο τμήμα Γλωσσών και Μεταφράσεων.

image 1
εικόνα Viber 2023 10 23 21 50 51 001

Στο προσεχές μέλλον έχουν προγραμματιστεί διαδυκτυακές συναντήσεις και για τα άλλα τμήματα του σχολείου μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Μέντορες, που αφιερώνουν το χρόνο τους για να ενημερώσουν τα παιδιά, καθώς και τους υπεύθυνους των The Tipping Point και 100mentors  και ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την κα Ιφιγένεια Μπαλαούρα για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη που μας παρέχει.