Screenshot 2
Ανακοινώσεις

Εορτασμός της Επετείου του ΟΧΙ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Το αφιέρωμα του σχολείου μας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ξεκίνησε με την ανάγνωση από τον Διευθυντή κ. Τζαβαλιά Λ. το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

1
Screenshot 1

Στη συνέχεια έγινε η απονομή των Αριστείων και των Βραβείων στους μαθητές και στις μαθήτριες, που αρίστευσαν κατά το περσινό σχολικό έτος 2022 – 2023.

Ακολούθησε ο Ορισμός Σημαιοφόρου και Παραστατών. Σημαιοφόρος ορίστηκε η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Τζιτζά Νικολέτα.

Το πρώτο μέρος της Εκδήλωσης έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Το δεύτερο μέρος της Γιορτής πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικά και επίκαιρα ντοκιμαντέρ τα οποία εξιστορούν με τον καλύτερο τρόπο το χρονικό του Έπους του ΄40. Ακολούθησε συζήτηση και τέλος ακούστηκαν τραγούδια της εποχής.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών τελέστηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο και παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι του σχολείου (Σημαιοφόρος και Παραστάτες) με τη συνοδεία του Διευθυντή κ. Λ. Τζαβαλιά, του Υποδιευθυντή κ. Ν. Χατζηευαγγέλου και του υπεύθυνου της παρέλασης κ. Κ. Ανδρονίδη.

2

1 1

Στεφάνι κατέθεσαν η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Μαρία Μακαρατζή και ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Θησέας Κωνσταντόπουλος.

image 2

Ακολούθησε η παρέλαση των σχολείων, αρχικά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στη συνέχεια τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πλημμυρίζοντας με αίσθημα υπερηφάνειας τους επισήμους, τους γονείς, αλλά και το πλήθος κόσμου που παρακολούθησαν και απόλαυσαν την παρέλαση.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί, απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τιμή στους ηρωικούς Έλληνες του Έπους του ’40, σ’ εκείνους που με τον αγώνα τους έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για το ύψιστο αγαθό της πατρίδας μας, την Ελευθερία.