4556030
Επισκέψεις-Εκδρομές

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Έκθεση “Η άλλη Θάλασσα”

…Απ΄ τον τόπο που ΄ρθα εγώ, ξεύρουν ν΄ αγαπούν…

Το σχολείο μας (τα τμήματα της Α΄ και Β΄ Λυκείου) επισκέφτηκε το Ναυτικό Μουσείο Σκιάθου, το οποίο μέχρι αυτή την περίοδο (Οκτώβριος 2022) φιλοξενεί την εικαστική έκθεση με τίτλο «Η Άλλη Θάλασσα». Η έκθεση, πραγματοποιείται σε επετειακή διοργάνωση του Δήμου Σκιάθου με τη συμμετοχή σαράντα διακεκριμένων εικαστικών, στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, ως ελάχιστος φόρος τιμής στην Επέτειο Μνήμης των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή

1 SKIATHOS 8 1200x800 1
το Ναυτικό Μουσείο Σκιάθου

Ο κύριος όγκος των έργων της «Άλλης Θάλασσας», παρουσιάζεται στο εσωτερικό του μουσείου, ανάμεσα στα μόνιμα εκθέματα, ενώ κάποια μεγάλης κλίμακας, υποδέχονται τον επισκέπτη στον προαύλιο χώρο. 

Η επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκε ανά τμήμα με τη συνοδεία των καθηγητών. Στην είσοδο μας υποδέχθηκε ένθερμα ο κος Κωνσταντίνος Κουτούμπας, οποίος ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικός και διαφωτιστικός σε σχέση με το περιεχόμενο της έκθεσης και τα ιστορικά γεγονότα. Τον ευχαριστούμε θερμά για την υπομονή του και την προσφορά του στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Πηγή πληροφοριών της Έκθεσης: https://skiathoslife.gr/